Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Ελλάδα εκπέμπει SOS

Αν και μακριά από την Ελλάδα, τα γεγονότα ήταν τόσο έντονα που έγιναν γνωστά παντού. Κακά τα ψέματα, τραβήξαμε την προσοχή. Τόση ένταση, τόσος πανικός και αναταραχή σε μία περίοδο που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν γιορτινή.
Τελικά ποιος την πλήρωσε? Σίγουρα ένα παιδί,το μεγάλο θύμα της υπόθεσης, και η οικογένεια του. Αλλά και όλοι όσοι είδαν τις περιουσίες τους όχι μόνο να καταστρέφονται αλλά και να λεηλατούνται.
Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της εξέγερσης? Γιατί ο κόσμος είναι τόσο εκνευρισμένος? Μία αφορμή και τα επεισόδια δεν σταμάτησαν τελείως. Η υπομονή έχει εξαντληθεί. Και κάθε φορά τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Και από τις δύο πλευρές.
Η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος το περιστατικό εντυπωσιάζει. Και φοβίζει. Δείχνει την αρχή μιας άλλης εποχής. Μίας άλλης Ελλάδας που αλλάζει τρομακτικά.
Πώς είναι δυνατόν να μην έχεις μετανιώσει όταν σκότωσες έναν άνθρωπο, ειδικά ένα παιδί, ό,τι και να έχει προηγηθεί? Ακόμα και αν επιμένεις στον εποστρακισμό...

8 σχόλια:

seniorita είπε...

ρόμπα γίναμε ε?
πολλές θεωρίες συνωμοσίας κυκλοφορούν..ποιος ξέρει..
ας είμαστε επιφυλακτικοί με όσα ακούμε να λέγονται..

Albus Genius είπε...

Γινήκαμε ρόμπα, ο δεσποτισμός των αρχηγών, των εξουσιών, των αφεντικών και του θανάτου.Και οι ψυχές μας να μεταναστεύουν για να προστατέψουν τις περιουσίες μας που θάχουμε για πόσο; Για δέκα είκοσι χρόνια μέχρι να μεταναστεύσουμε από το μάταιο τούτο κόσμο. Μάλλον για γέλια είμαστε. Ο θάνατος ενός παιδιού που εξορκίζει τη βία με την αδυναμία. Κάθε "ελευθερία" μετατρέπεται στο αντίθετό της όταν τα "βάζει" με παιδιά.

τετραγωνος κυκλος είπε...

Δυστυχώς εκτός από τους βανδαλισμούς είχαμε και ένα θύμα.Βρέθηκε τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο..
Ας ελπίσουμε να μην ξαναγίνουν παρόμοια περιστατικά.

Vasilis Simeonidis είπε...

Ναι, φοβίζει το πρόσωπο της νέας εποχής. Κάτι θρέφει όμως αυτή τη σκληρότητα.
Θα μου επιτρέψεις, Mairouli, να σχολιάσω την αντίληψη που διαφαίνεται στο τελευταίο σχόλιο του τετραγωνου κυκλου. Το "Βρέθηκε τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο" αναφέρεται στο παιδί ή στη σφαίρα;

Albus Genius είπε...

Καλές γιορτές. Ε! δεν θα μείνει το blog χωρίς χρόνια πολλά.

eirini είπε...

Μαιρούλι μου, Καλά Χριστούγεννα!!! Τις θερμότερες ευχές μου για υγεία και προσωπική ευτυχία!!!!
Σε φιλώ!!!

τετραγωνος κυκλος είπε...

as eon

Στο παιδί αναφέρομαι.

Mairouli είπε...

@ALbus,

Χρονια πολλά! Σου εύχομαι το καινούριο έτος να είναι γεματο υγεία, ευτυχία και πολλή έμπνευση!

@Ειρήνη,
Γλυκιά μου, σου εύχομαι να πραγματοποιήσεις πολλούς από τους στόχους σου μέσα στην επόμενη χρονιά!
Χρόνια πολλά και καλά, κυρίως με υγεία!