Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

για πάντα?

Έχω ακούσει εκφράσεις του τύπου "Θα είμαι πάντα δίπλα σου, κοντά σου, όποτε με χρειαστείς". Και σκέφτομαι, άραγε αυτοί που τις λένε, τις εννοούν πραγματικά? Υπάρχουν άνθρωποι που μπορείς να στηριχθείς απόλυτα για τα πάντα ή κάποια λόγια λέγονται απλά για τυπικούς λόγους? Αυτή η πλήρης αφοσίωση φαίνεται περίεργη. Ποιος γίνεται στις μέρες μας "χαλί να τον πατήσεις"? Μεγάλες λόγια, μεγάλες αγάπες, μεγάλες φιλίες... Τελικά μήπως καταλήγουμε μόνοι μας, εμείς και ο εαυτός μας?

20 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

Τις περισσότερες φορές είναι λόγια του αέρα και μοιάζουν τόσο ειρωνικά όταν μετά από λίγο διάστημα αυτός που τα είπε τα έχει κιόλας ξεχάσει και εξαφανίζεται.
Αλλά μερικές φορές κάποιος τα πιστεύει όταν τα λέει και ίσως εκείνη τη στιγμή θα ήθελε να καταφέρει να κάνει αυτό το "για πάντα" να ισχύσει όντως για πάντα. Αλλά κι εκεί σχεδόν πάντα μπαίνει κάποια στιγμή στη μέση ο εγωισμός και το για πάντα περνάει στο χθες..
Kαλό βράδυ!

seniorita είπε...

δεν ξέρω γιατί τα λες αυτά, εσύ κι εγώ πάντως για πάντα φίλες,είμαι σίγουρη!

τετραγωνος κυκλος είπε...

Υπάρχει ένα μερίδιο που αυτά τα λόγια τα εννοεί πραγματικά και ένα άλλο που τα λέει μόνο για να "φαίνεται" πως ενδιαφέρεται..Δυστυχώς το δεύτερο είναι μεγαλύτερο.Αν θέλουμε να πούμε αυτά τα λόγια,ας το κάνουμε σε κάποιον που πραγματικά το αξίζει..Καλό μεσημέρι!

Mairouli είπε...

γυάλινο δάκρυ μου,

Ναι, ο εγωισμός είναι που τα χαλάει όλα.Πράγματι υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν αυτό το "για πάντα" αλλά πάρα πολύ λίγοι αυτοί που το πραγματοποιούν....τελικά.

seniorita,
είμαστε φίλες εννοείται, αλλά σκέψου την μοναξιά που υπάρχει σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη...αναπόφευκτα.. Ποιος δίνει όλο του το είναι για κάποιον άλλο?

κυκλάκι,
Το θέμα είναι αν μπορούμε να πούμε αυτά τα λόγια και να το εννοούμε. Να έχουμε τα κότσια να το πραγματοπιήσουμε. Και πότε θα ξέρεις άμα αξίζει?

eirini είπε...

Πολλές φορές είναι λόγια του αέρα! Τα λέμε εκείνη την ώρα και μετά τα ξεχνάμε! Όμως υπάρχουν και κάποιες ιδιαίτερες σχέσεις, φιλίες που όντως στηρίζεσαι επάνω τους και είναι εκεί για όποτε τους χρειαστείς! Μπορεί να είναι ελαχιστότατες αλλά πιστεύω πως υπάρχουν!
Μαιρούλι μου να περνάς καλά! Καλημέρα και πολλά φιλάκια!!!

seniorita είπε...

σίγουρα όταν κάποιος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα βαθιά μέσα του το περνάει ολομόναχος..αυτός κι ο εαυτός του..έτσι είναι και το υγιές πιστεύω..
δεν είναι καλό για μας να στηριζόμαστε εξ ολοκλήρου σε κάποιον άλλο,να εξαρτώμαστε από αυτόν..και η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες από τους άλλους,μπορεί όμως αυτοί να μας εκπλήξουν ευχάριστα..

τετραγωνος κυκλος είπε...

Μάλλον θα πρέπει να το παίξουμε μέντιουμ!!Τον καταλαβαίνεις αυτόν που το αξίζει..

Mairouli είπε...

eirini mou,
Οι περισσότεροι τα λέμε, δεν τα εννοούμε και τα ξεχνάμε μετά...Μου αρέσει όμως που πάντα είσαι αισιόδοξη!
Πολλά φιλάκια γλυκιά μου!
Καλό βράδυ!

seniorita μου,
και όμως νομίζω πως υπάρχουν άτομα που εξαρτώνται πάρα πολύ από τους άλλους. Πάντως νιώθω πως θα μπορούσα να μοιραστώ το πρόβλημα μου με άλλους και να μη κλειστώ απλά στον εαυτό μου. Έτσι ίσως να το ξεπερνούσα ευκολότερα.

τετράγωνε κύκλε μου,
δύσκολα βρίσκεις κάτι που αξίζει στις μέρες μας. Άμα το βρεις, είσαι πολυ τυχερός και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μη το χάσεις.Φιλάκια!

faraona είπε...

Καλημερα και καλως σε βρισκω.
Νομιζω οτι κατ αρχην ειμαστε μονοι και φτιαχνουμε τον εαυτο μας.Κι αυτο που πρεπει να αναρωτηθουμε δεν ειναι αν οι αλλοι μπορουν να πουν κουβεντες που τις εννοουν πραγματικα,αλλα ποιες απ τις δικες μας κουβεντες τις ενοουμε εμεις.Αν το κανει αυτο ο καθενας μας δεν θα υπαρχει προβλημα πουθενα.
Πιστευω οτι τις περισσοτερες φορες οι απολυτες αποψεις και οι στομφωδεις εκφρασεις απορεουν απο προσωρινες παρορμησεις ,απολυτως σεβαστες σ εναν ανθρωπο,αλλα που δεν χρειαζεται να τις δινουμε καμμια σημασια παρα μονο εαν συνοδευονται κι απο πραξεις.

Καλη σου εβδομαδα

L' Aesthete Soleil είπε...

Δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος. Πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις το εννοούν. Το εύχομαι τουλάχιστον

kat. είπε...

πλάκα κάνεις..
αυτό αναρωτιέμαι σήμερα, όλη μέρα!
ένας φίλος -ίσως και κάτι παραπάνω- μου έστειλε ένα βιντεάκι/κάρτα το οποίο στο τέλος έγραφε πως με αγαπάει..
και σε ρωτάω..
θα μπορούσε να μου στείλει τέτοια ηλεκτρονική κάρτα αν δεν αισθανόταν αυτό που έγραφε η κάρτα;
το έστειλε μόνο και μόνο επειδή υπήρχε μια χαζή παρεξηγησούλα μεταξύ μας;
μπορεί κάποιος να λέει κάτι τοσο μεγάλο μέσω διαδικτύου;
τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;;

δεν ξέρω.. καλύτερα κάποια πράγματα να τα αφήνουμε "στον αέρα", να μην τα ψάχνουμε περισσότερο!

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Πως να ζήσεις ολοκληρωτικά μια στιγμή, αν δε της αφεθείς; Δεν μπορούμε να κάνουμε διαρκώς υπολογισμούς για το αύριο, το ίσως, το μπορεί.. Εμπιστευόμαστε απλά την καρδιά. Κι όταν αυτή, πει "για πάντα" , μπορεί αυτό να αποδειχτεί αληθινό, μπορεί όχι. Δεν υπάρχει συμβόλαιο γι αυτά. Αρκεί να υπάρχει ειλικρίνεια, και να μην ειπώνεται από υστεροβουλία. Η ειλικρίνια εμένα μου αρκεί, και με καλύπτει.. Άλωστε, αν κάποιος φλερτάρει με το "πάντα" και την αιωνιότητα, αυτές είναι σίγουρες οι "μικρές μας" στιγμές.. Αυτές που θα κουβαλάμαι πάντα, αγαπημένες μες την καρδιά μας...

Καλημέρα!

Mairouli είπε...

faraona,
Οι στομφώδης εκφράσεις καλό είναι να αποφεύγονται, γιατί τις περισσότερες φορές δεν γίνονται πράξη. Όταν ακούγονται πάντα υπάρχει μία μικρή δυσπιστία στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Όταν κάτι δεν το εννοείς, καλύτερα να μη το λες καθόλου.
Καλώς ήρθες! Θα τα λέμε από εδώ και πέρα!

l'aesthete soleil,
Δεν είμαι απαισιόδοξη. Απλά κάποια πράγματα γίνονται μόνο σε ταινίες και βιβλία, και κάποια άλλα μόνο στην πραγματικότητα.

Kat,
Πολλοί λένε μεγάλα λόγια. Το θέμα είναι αν πρέπει να τους πιστέψεις ή όχι. Εξαρτάται από τον άνθρωπο, αν και θα ήθελα να μείνω ακόμα λίγο καχύποπτη.
Καλώς σε ήρθες στην παρέα μου!

ανεμοσκορπίσματα,
Είναι ωραίο να αφήνεσαι στις στιγμές. Αυτές είναι που αξίζουν και αυτές είναι άλλωστε που θυμάσαι, καθώς περνάει ο καιρός. Απλά κρατάω μία επιφύλαξη. Δεν με πειράζει τόσο πολύ το για πάντα, όσο το ολοκληρωτικά...
Καλώς ήρθες και εσύ!!!

? είπε...

έχω την ίδια απορία..

Albus Genius είπε...

Στους ανθρώπους αρέσει να φτιάχνουνε μορφές και ρυθμούς. Και τι σημασία έχει αν οι ρυθμοί μένουν οι ίδιοι εξάλλου τα πάντα αλλάζουν. Η στιγμή του «για πάντα» έχει μια αλήθεια «για πάντα» ακόμη κι αν είναι για ένα βράδυ. Το «για πάντα» που είναι απλά έκφραση επιθυμίας. ΄Όλα τα φαγητά μπορούν να μαγειρευτούν σε μια κατσαρόλα. Το όνομά της: «κατσαρόλα». Το τι περιέχει όμως μέσα εξαρτάται. ΄Άλλο το στιφάδο ,άλλο τα κολοκύθια βραστά. Απ’ έξω κατσαρόλα είναι «για πάντα». Η λεπτομέρεια είναι που οδηγεί την αδιάκοπη ανανέωση ,αλλιώς όλα είναι δύσκολα. Να μπορείς να ανακαλύπτεις κάθε μέρα τα καινούργια ίχνη. Αλλιώς το για πάντα μπορεί να υπάρχει και να είναι συνήθεια. Η συνήθεια είναι πολύ εύκολο να αλλάξει τα στοιχεία της προσωπικότητας και μια στιγμή λες: εγώ είμαι αυτός/αυτή; ΄Όμως η ρημάδα η ζωή δεν ξαναγυρίζει και παρ’ όλη την ψευδαίσθηση αθανασίας δεν είμαστε αθάνατοι. ΄Οσο για τη μοναξιά διαλέγεις, δεν καταλήγεις.

Sad_Vampiress είπε...

Για παντα.... ποσο μεγαλη κουβεντα... και ποσο ελαχιστα πραγματοποιησιμη!

Αλλα δυστυχως τιποτα στην ζωη μας δεν ειναι για παντα γιατι το μονο παντοτινο που υπαρχει ειναι ο θανατος και αυτος κανει ανεκπληρωτο το καθε "για παντα" της ζωης!!!!

Παντως δεν πιστευω ποτε αυτο το για παντα, προτιμω να το βλεπω καθε μερα που περναει.

Vasilis Simeonidis είπε...

Γιατί οι άνθρωποι κυνηγούμε ως αξία την απόλυτη αλήθεια και δεν αρκούμαστε στη σχετική ομορφιά;

Mairouli είπε...

νίκο κ,
και σε ποιο συμπέρασμα καταλήγεις?

albus genius,
Δεν είμαστε αθάνατοι. Αλλά οι σοβαρές καταστάσεις αντιμετωπίζονται μοναχικα.Εσύ και ο εαυτός σου. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.Το 'για πάντα' ίσως κάνει πιο ρομαντικά τα πράγματα. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει συνεχώς και για πάντα.

sad vampiress,
Δύσκολα θα μπορούσα να πιστέψω κάποιον που υπόσχεται τον ουρανό και τα άστρα. Ζούμε κάθε στιγμή, ίσως βουτηγμένη μέσα στη μνήμη μας για πάντα??

as eon,
Γιατί ο καθένας αναζητάει το τέλειο? Γιατί κανένας δεν αρκείται στο αληθινό? Τα ψέματα οδηγούν σε σοβαρά σφάλματα που επηρεάζουν ολόκληρες ζωές...'για πάντα'...

eirini είπε...

Μαιρούλι καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Φιλάκια!

Mairouli είπε...

Γεια σου ειρήνη μου! Έχω ψιλοχαθεί, το ξέρω...lack of time!
Kisses