Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Breakfast at Tiffany's






Κλασσική ταινία που σίγουρα ήθελα κάποια στιγμή να την δω σε dvd! Αλλά ευτυχώς την είδα σε θερινό σινεμά (τυχερή!) πριν από μερικές μέρες και μου άρεσε πολύ! Η ερμηνεία της Hepburn είναι εκπληκτική. Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας στηρίζεται πάνω της-χωρίς να θέλω να αδικήσω και τους υπόλοιπους ηθοποιούς (βλέπε Ασιάτη γείτονα...Πολύ γέλιο! )



Λίγα λόγια για το story:


Ένα φίνο και απαράμιλλα όμορφο θηλυκό που ακούει στο όνομα Holly Golightly κατοικεί σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης. Με τη γοητεία και τα τερτίπια της ελκύει ελαφρόμυαλους άνδρες με διόλου ευκαταφρόνητο... βάρος στις τσέπες τους όπου καταφέρνει να τους έχει σε κατάσταση αναμονής με την ελπίδα να κερδίσουν τη καρδιά της. Εκείνη όμως αδιαφορεί για αυτούς και έχει εμμονή με δύο μόνο πράγματα: το κοσμηματοπωλείο Tifanny's και την εύρεση ενός εκατομμυριούχου γοητευτικού άνδρα για να παντρευτεί. Εν τω μεταξύ στη πολυκατοικία μετακομίζει o Paul, ένας νεαρός συγγραφέας το οποίο συντηρεί μια πολύ μεγαλύτερή του παντρεμένη γυναίκα. Η ανέμελη Holly θα εισβάλει γλυκά στη ζωή του συγγραφέα και εκείνος δε θα αργήσει να την ερωτευτεί. Το παρελθόν της όμως κρύβει μυστικά και τα σχέδια που έχει σε προτεραιότητα δυσκολεύουν το μεταξύ τους πλησίασμα.

To «Breakfast at Tiffany's» είναι η διάσημη κινηματογραφική - αν και παραποιημένη - μεταφορά του best-seller του Truman Capote που εντυπωσίασε το κοινό στις αρχές της δεκαετίες του '60. Η μαγεία της μοναδικής Audrey Hepburn και το υπέροχο love-story που εκτυλίσσεται στα περίπου 110 λεπτά του φιλμ έδωσαν στη ταινία - καθόλου άδικα - το χαρακτηρισμό 'κλασσική'. Το «Breakfast at Tifanny's» έμελλε να οριοθετήσει το είδος των 'ρομαντική κομεντί'.




3 σχόλια:

seniorita είπε...

καταπληκτική!έγραψα κι εγώ γι'αυτήν!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λες. Συνέχισε να στηρίζεις και να υποστηρίζεις το καλό θέατρο και κινηματογράφο!!

seniorita είπε...

άντε ένας μήνας πέρασε!!