Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

2046


Σήμερα προσπάθησα να δω μία ταινία του ασιατικού κινηματογράφου...Και λέω προσπάθησα γιατί δεν κατάφερα να την δω ολόκληρη..Το όνομα της είναι "2046" σε σκηνοθεσία του Kar Wai Wong. Στην Ελλάδα πρέπει να παίχτηκε το 2004, αλλά μάλλον σε μικρές αίθουσες (δεν είμαι και σίγουρη). Αυτό δεν το αναφέρω σαν μειονέκτημα. Δεν έχω τίποτα με τις ταινίες που παίζονται σε μικρές αίθουσες, το λέω για να μη παρεξηγηθώ....Απλά πιστεύω πως ήταν πιο 'ψαγμένη' ταινία και δεν μπορούσε ευκολα να τη δει ο καθένας. Το θέμα είναι πως δεν μπόρεσα να τη δω ούτε και εγώ αν και έκανα αρκετή υπομονή...
Πρόκειται για έναν συγγραφέα, που εξιστορεί τη ζωή του και συγκεκριμένα τις γυναικείες κατακτήσεις του αλλά ταυτόχρονα γράφει και ένα βιβλίο που αναφέρεται στο 2046, για χαμένες αγάπες. Ο χρόνος γυρνάει μια μπρος μια πίσω. Δεν ξέρεις ακριβώς αν βρισκόμαστε στο παρόν ή στο μέλλον. Το θέμα της όλης ταινίας είναι η αγάπη, η πραγματική, η ψευτικη,η χαμένη. Ο ρυθμός της όμως είναι πολύ αργός. Οι χαρακτήρες είναι περίεργοι τύποι. Δεν μπορείς εύκολα να τους κατανοήσεις (ή να τους ξεχωρίσεις!!). Οι διάφορες εκδοχές της αγάπης αναλύονται με διεξοδικό και φιλοσοφικό τρόπο,ώστε παύει πλέον να έχει νόημα.
Πάντως πρέπει να παραδεχτώ πως πραγματικά καλή ήταν η μουσική σε όλη τη διάρκεια της πλοκής. Αυτό νομίζω ότι ήταν και το καλύτερο σημείο της ταινίας.
Όποιος την έχει δει, θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη του.

2 σχόλια:

basketaris είπε...

Σε εμένα, πάντως, είπες ότι σου άρεσε και την βρήκες σύντομη και ευχάριστη! :Ρ

Πέρα από την πλάκα, καλό είναι πού και πού να βλέπουμε και τέτοιες ταινίες που είναι λίγο πιο "βαριές" ή έστω διαφορετικές από τις υπόλοιπες. Ο ασιατικός κινηματογράφος έχει δώσει πολλά και θα δώσει ακόμη περισσότερα, αξίζει να τον παρακολουθεί κάποιος.

Τώρα, για τη συγκεκριμένη ταινία, δεν μπορώ να σχολιάσω, αφού δεν την έχω δει. Θα το κάνω, όμως, όπως σου το είπα άλλωστε, και θα γράψω τα δικά μου σχόλια.

Προς το παρόν, ορίστε η σελίδα της ταινίας στο imdb, για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.imdb.com/title/tt0212712/

και εδώ το trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=8-RbpQUqosI

Στο ίδιο μοτίβο, με παράλληλες ιστορίες να εκτυλίσσονται σε διαφορετικά χρονικά επίπεδα, είναι και η απίστευτη ταινία "The fountain" ("Η πηγή της ζωής) του Darren Aronofsky ("Requiem for a dream", "π"), την οποία και συνιστώ ανεπιφύλακτα! Απλά, διαθέστε χρόνο να τη δείτε και 2η και 3η φορά, αφού θα χρειαστεί σίγουρα, προκειμένου να την κατανοήσετε σε βάθος και να την εκτιμήσετε. ΤΟ μόνο βέβαιο είναι ότι θα γεννήσει συζητήσεις και σχόλια με τους γνωστούς σας!

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.imdb.com/title/tt0414993/

και εδώ το trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=_IP_Rjx4wVY

Ανώνυμος είπε...

ego leo to mairouli na allaksei themaa...ti asxoleisaii me tis kinezikes tainies pou blepeis???i mallon pou d blepeis alla prospatheis!!k me fonazeis k mena na tin doume mazii..!!!gia to trexe lola,trekse giati d egrapses tpt??k episis ego leo na grapseis gia tin pio HOT tileoptiki seiraa tis tileorasiss!!!NIP TUCK!christian troy k ta loipaa!!anteee ksekinaaaaaa mairoulllllllllll!!!!!!!!!